Sjajna ekipa Kvarner fishinga zna gdje se lovi koja riba, i kako

Druženje, ljubav prema moru, spoj novih i starih tehnika ribolova – čvrsto spaja ekipu amaterskih ribolovaca Kvarner fishinga.

Love ribu od malena, a prije manje od godinu dana svoje su ribičke savjete i avanture odlučili prikazati široj javnosti na društvenim mrežama. Njihovu ljubav prema ribolovu vide mnogi pa im je broj pratitelja svakim danom sve veći.

– Krenuli smo na ribe i tu se rodila ideja o grupi, da nešto konkretiziramo. Youtube kanal je već postojao i onda smo napravili grupu na Facebooku. Cilj nam je da se povežu ljudi koji vole ribolov i kuhanje morskih namirnica i da učimo jedni od drugih, kaže Eugen Travalja.

Jedini profesionalni kuhar i član koji je dvije godine radio i na koči je Edvin Žigante, koji se i najviše pojavljuje u njihovim snimkama.

Gdje se lovi koja riba, i kako?

– Amateri mogu pomoći ribolovcima znanjem koje su stekli. Početnicima koji doslovce nikada nisu štap držali u ruci posebno pomaže kada se objavi neki video – gdje su topne pozicije, jer točne pozicije se skrivaju. Mi objavimo pozicije na kojima se lovi, i način, i ulov. Dosta ljudi to ponovi i desi im se taj prvi ulov – priča Edvin.

Alati se mijenjaju zato što se i ribe mijenjaju – kaže Vladimir Šimac – ribe su mudrije, a i nove ribe dolaze pa se mora učiti. Zato gledaju i druge ribolovne kanale, uče i nastoje to znanje prenijeti drugima. Nisu, kaže – stručni u svim poljima pa snimaju i druge ribolovce.

– Ima tu zabave, ima druženja, a opet na kraju krajeva ako se nešto ulovi – svi smo zadovoljni. I opet ako netko ulovi, veseli nas jer smo mu pomogli i mi smo ispunili svoju želju, dodaje David Rajnović.

Akcije darivanja mladih i najstarijih

Iako je pecanje njima hobi, već su dobili potporu i nekih trgovaca ribičkih alata pa su organizirali akciju darivanja svojih mlađih i najstarijih pratitelja, a uskoro će imati i akciju darivanja za ribolovke. Druženje, ljubav prema moru, spoj novih i starih tehnika ribolova, ono je što ekipu Kvarner fishinga nesumljivo i čvrsto spaja.

I nema tu kompeticije jer riba ima za sve. Naravno, one mlade primjerke, vraćaju u more. I na kraju ribičije, Edvin i ekipa vole pripremiti svima dostupnu vrstu ribe na drugačiji način. Spoj srdele, inčuna, meda, maslaca i dima, pun je pogodak za većinu nepca.

Z.G.