Sjajan oporavak traumatizirane kornjače - Dančea se uskoro vraća u divljinu!

PULA - Zaštićena kornjača, glavata želva Danče koja je pronađena u uvali Danče kraj Dubrovnika prema kojoj je dobila ime, vratila se u Aquarium Pula.

U naš Centar za oporavak kornjača stigla je 03. svibnja ove godine, u stanju neuhranjenosti, s upalom oba oka i s potkožnim edemima.

- Nakon intenzivne njege i boravka u našem rehabilitacijskom bazenu, premjestili smo je u veliki bazen NP Brijuni. Da se dobro oporavila, odnosno da je dobro trenirala, sunčala se i hranila organizmima koje inače lovi i u divljini, govori činjenica da je na težini dobila jedan kg, pa sada teži 34.1 kg - poručuju zadovoljni stručnjaci iz Aquariuma Pula.  

- Zajedno s Dančeom, u more ubrzo (04.10.2022.) planiramo vratiti i Ivana, glavatu želvu koja je bila u životnoj opasnosti te je u naš Centar pristigla u vrlo teškom stanju i to upravo s otočja Brijuni (otok Vanga)!

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Na rehabilitaciju u NP Brijuni stigla glavata želva Dančea | | Morski HR
U rehabilitacijski bazen u Nacionalnom parku Brijuni jučer je stigla jedinka glavate želve nazvana Dančea. Nesretna kornjača pronađena je kako pluta na području Dubrovnika, na dionici