ŠIRI SE POŽAR, ZATVORENA MAGISTRALA Objavljena snimka zgarišta kuće – ispred jedne u potpunosti izgorio čak i bazen!

ZATON – Požar na šibenskom području (Vodice – Mrdakovica, Zaton, Rasline) i dalje je aktivan te se gašenje nastavlja i tijekom noći. Jedna fronta požara približava se vodičkoj obilaznici, a druga fronta je kod Rasline gdje je stanje nešto stabilnije. U međuvremenu su objavljene snimke u potpunosti izgorjele kuće, a nama stižu snimke s požarišta na kojima se vide izgorjeli objekti, strojevi, a u potpunosti je izgorio čak i bazen!

Prema trenutno dostupnim informacijama ima izgorjelih objekata i na području Rasline i na području Zatona. Na terenu je angažirano 210 vatrogasaca iz više županija, 55 pripadnika Hrvatske vojske, 75 policijskih službenika te pripadnici civilne zaštite, među kojima i 7 djelatnika Ravnateljstva civilne zaštite.



Zatvorena je i dionica ceste D8 do D27 skretanje za Zaton, u duljini od 5 km, zbog interventnih vozila uz cestu te vatre. Policija je večeras izvijestila da je zatvorena Jadranska magistrala od Šibenskog mosta do izlaza iz Vodica. Alternativni pravci su autocesta A-1 ili cesta D-56 preko Skradina.



Apel punoljetnim stanovnicima: “Ne napuštajte svoje kuće i imovinu!”

Na sjednici Stožera civilne zaštite grada Šibenika, na temelju informacija vatrogasnih zapovjednika s terena, zaključeno je da se ne pribjegava izdavanju zapovijedi za evakuaciju i zbrinjavanje stanovništva Zatona i Rasline. Odlučeno je da se Osnovna škola u Bilicama pripremi za prihvat stanovnika Rasline i Zatona, kao i turista iz tih mjesta koji na vlastiti zahtjev žele provesti ovu noć dalje od opožarenog područja. Gradsko društvo Crvenog križa Šibenik za njih je osiguralo ležajeve i pitku vodu.

Prema informacijama Stožera civilne zaštite grada Šibenika, 20-ak osoba s područja Zatona i Rasline, uglavnom stranih turista, smješteno je u hostelu u Skradinu. Mještani tih dvaju mjesta koji su se, u strahu od požara, u večernjim satima sklonili u Bilicama organiziranim prijevozom vraćeni su svojim kućama. U Cvjetnom domu u Šibeniku smještena je četveročlana obitelj iz Rasline kojoj je u današnjem požaru izgorjela obiteljska kuća.

Na punoljetno stanovništvo Zatona i Rasline apelirano je da ne napuštaju svoje kuće i imovinu nego da, u slučaju potrebe,  budu od pomoći gasiteljima.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

DRAMATIČAN VIDEO Okruženi buktinjom, spasio ih kanader: “Bježite, ostavi to i bježi od tamo!”
GALERIJA KATASTROFE Zaton kod Šibenika kao da je progutao vulkan!