Širi se istočna obala splitske luke, postavljaju se i kamene ploče

SPLIT – Lučka uprava Split otvorila je postupak javne nabave za uređenje i obnovu Obale kneza Domagoja u Splitu. Projektni plan je da se obala proširi za gotovo 5,5 i produlji za 255 metra. To znači da će ukupna širina obale nakon obnove biti oko 9,5 metara.

Nadalje, pješački dio dodatno će se urediti zelenim površinama, drvoredom i niskim raslinjem, a sama šetnica bit će opremljena klupama i pametnim klupama, piše Dalmacija danas.

Projekt vrijedan gotovo 40 milijuna kuna

Iz Lučke uprave kažu da će šetnica biti popločana kamenim pločama, a za realizaciju odvajanja funkcionalnih cjelina koristit će se kombinacija fizičkih barijera i vizualnih obrada hodnih površina. Vrijednost cijelog projekta je 38,9 milijuna kuna, a financiran je iz fondova Europske unije iz operativnog programa kohezije i konkurentnosti.

– To je još jedan od napora Lučke uprave Split da našu luku učinimo što konkurentnijom po pitanju sigurnosnog aspekta i samog pomorskog prometa. Ovo je početak izgradnje i revitalizacije istočne obale Grada Splita – kazao je ravnatelj splitske Lučke uprave Vice Mihanović.

D.G.