Sinjski zet u Salima ulovio hobotnicu od 7,1 kg, a prije toga na istom mjestu jednu od 9 kg!

SALI – U vremenima kad ni hobotnica više nema za lijek, teško se koji ribar može pohvaliti ulovom jednog ovako poštenog primjerka, kao što je danas ulovio Ivan Maretić.

– Danas ulovljena u Salima, na Dugom otoku, ispred pošte u 15:35h. Ulovio je ostima s kraja. Ima 7,1 kg – prepričava supruga Mira, jer, kaže, Ivan se ne voli hvaliti.

I kao usput, spomene nam da je prekjučer ulovio drugu od 2,5 kg, ali, oprezno ma govori ipak, na drugom mjestu. Naravno o poštama nismo ni pomislili pitati, jer nije lud da oda.

I baš kad čovjek pomisli kako mu se posrećilo, doznamo da to nije sve. Izvukoše nam tako sliku jedne hobe koju je, kažu, Ivan dohvatio ostima prije dvije godine. E ona je bila teška 9 kg!

Foto: Osobni album

Znači, oko sokolovo i ruka junačka? Pitam ih, ne misleći pritom da sam u ovom razgovoru i sam kopljem ubo u sridu!

– Rodom iz okolice Sinja, iz Dicma, zato i jest oko sokolovo – kazuje nam Mira i na pitanje je li još koji primjerak Ivan onako pošteno ulovio, odgovara:

– Ostima nije, ali jeste lignju (skosavicom). I mene, bez ostiju, jer je došao za zeta u Sali – otkriva nam dio svoje priče o umirovljenom satniku Hrvatske vojske iz Cetinske krajine, kojem na Dugom otoku nema ravnog, kad su kapitalni primjerci u pitanju.

Foto: Osobni album

Imat će što Ivan prenijeti svojim sinovima Duji, Roku i Šimi, koji su u nasljedstvo dobili očito ono najbolje: kombinaciju junačke i ribarske krvi. Majka kaže da još nisu za ribolov, već više vole ribe na dvije noge, ali kako se ono u bodulima i vlajima kaže – ima vrimena za sve!

Jurica Gašpar