Šibensko-kninska županija financirat će rad HGSS-a u 2021. godini

ŠIBENIK – Šibensko-kninski župan Goran Pauk i pročelnik šibenske Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja g. Mislav Čupić potpisali su Ugovor o financiranju rada HGSS-a iz sredstava Proračuna Šibensko-kninske županije za 2021. godinu. Ova suradnja ima za cilj zaštitu života i imovine u planinama i na nepristupačnim područjima te u drugim izvanrednim okolnostima kada treba primijeniti posebno znanje, opremu i kadrove koji se koriste u gorskom spašavanju.

Županija će rashode navedene u financijskom planu šibenske Stanice HGSS-a financirati u iznosu od 125 tisuća kuna, a iznos koji je osigurala Šibensko-kninska županija bit će utrošen na razvoj tehničko-tehnološke opremljenosti, osiguranje spremnosti i pripravnost, razvoj infrastrukture te na djelatnosti obuka i edukaciju.

Foto: ŠKŽ

– Šibensko-kninska županija naše HGSS-ovce financijski i na svaki drugi način podupire od samog njihovog osnutka, već dvadesetak godina, a županijska sredstva čine oko 25% ukupnog proračuna kojim raspolažu. Koristim ovu priliku zahvaliti svim članovima Hrvatske gorske službe spašavanja koji rade u iznimno teškim uvjetima i koji vrlo često spremno riskiraju vlastiti život kako bi spasili tuđi – kazao je župan Goran Pauk naglasivši kako HGSS u zadnjih godinu dana daje veliki obol i u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Mislav Čupić je zahvalio županu na podršci naglasivši kako njihova Stanica sa Šibensko-kninskom županijom već godinama ostvaruje izuzetno kvalitetnu suradnju.

Hrvatska gorska služba spašavanja je javna služba koja osigurava pripravnost, hladni pogon, raspoloživost ljudi i opreme, kao i održavanje znanja i sposobnosti te stručnost pripadnika u vrlo zahtjevnoj, visoko rizičnoj i odgovornoj aktivnosti 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

D.G.