Šibenski običaji: Tradicionalni Uskrsni doručak u ponedjeljak, 10. travnja

Turistička zajednica grada Šibenika, Udruženje obrtnika Šibenik i Grad Šibenik na Uskrsni ponedjeljak, 10. travnja 2023., organiziraju  tradicionalni  Uskrsni doručak.

U prigodnom kulturno-umjetničkom programu tom prigodom sudjelovat će Šibenska narodna glazba, Šibenska gradska straža, Šibenske mažoretkinje, Dječji zbor Cvrčak i Etno igraonica Balarin te klapa Sebenico.

Povorka predvođena Šibenskom gradskom stražom krenut će sa Poljane, odnosno Trga kralja Držislava u 10.15 sati, a program na Trgu Pavla Šubića I počinje u 10.30 sati.

Za bogati blagdanski stol zaduženi su vrijedni ugostitelji iz Udruženja obrtnika Šibenik koji će i ove godine, uz brojne delicije, pripremati i već dobro poznatu mega fritaju.

- Pozivamo građane Šibenika i goste da nam se pridruže na ovoj tradicionalnoj manifestaciji i uživaju u delicijama blagdanskog stola, uskrsnim običajima i prigodnom kulturno-zabavnom programu - pozivaju iz grada Šibenika.

Ovogodišnji Uskrsni doručak u Šibeniku donosi i jednu posebnu atrakciju u obliku Uskrsnog Oldtimer Promo Toura, koji će se održavati istodobno na šibenskoj rivi.

Sudionici dolaze iz različitih dijelova Hrvatske, iz Šibenika, Zadra, Splita, Trilja, Omiša, Dugog Rata i drugih mjesta Dalmacije, Istre te iz kontinentalnog dijela Hrvatske, ali i predstavnici oldtimer klubova iz Slovenije.

A.B.