Šibenski kapetani prikupljaju pomoć za djecu Ukrajine

ŠIBENIK – Udruga kapetana iz Šibenika pokrenula je akciju za prikupljanje sredstava kojima bi pomogli djeci Ukrajine.

– U ovim teškim vremenima po Ukrajinu i njene stanovnike, ne budimo po strani već se organiziramo i prikupimo novac za djecu u ratnom vihoru. Prijedlog je da doniramo koliko ko može, te da od sakupljenog novca uzmemo što je potrebno za djecu – kaže iskusni šibenski kapetan i dugogodišnji tajnik šibenske Udruge kapetana Branko Skorić.

– Kao što Vam je poznato u Vodicama radi lječnica dr. Tetiana Kolopotiuk-Kuvač, Ukrajinka i  šibenska nevjesta koja prikuplja pomoć za nastradale u Ukrajini.

Želja mi je kad sakupimo novac, da je kontaktiramo i u skladu sa njenim uputama kupimo najpotrebnije za djecu. Ona će dalje to svojim kanalima prosljediti potrebitima. Znamo da je to kap u vodi dobrote, ali i ona čini dio slapa koji teče prema humanosti i pravdi.

Sjetite se da smo 2020 u prosincu sakupili 3.000 kn i kupili ptrebštine  za nastradale u potresu u Banovini. Tad su se iskazali  Igor Stančić, Saša Jurat i Siniša Šarić – Zele i sve to organizirali i poslali na područja zahvaćena potresom.

Mi u Šibeniku se organiziramo i vrijeme je da se ustane i pomogne Ukrajini koliko tko može, ne budite po strani. Ovo sam poslao svim kolegama u Šibeniku – poručuje Skorić.

Molim Vas da pokažemo da smo najjači kad je potreba i donirajte koliko možete na naš račun Udruge:

IBAN : HR0923900011199006039 sa naznakom : Donacija 2022…

Kao i uvijek sve će biti objavljeno i transparentno.

Hvala svima – kaže ovaj šibenski kapetan.

D.G.