Šibenska narodna glazba i ove se godine vraća na pozornicu Tvrđave sv. Mihovila

ŠIBENIK - Šibenska narodna glazba i ove se godine vraća na pozornicu Tvrđave sv. Mihovila. Koncertni je to spektakl koji se svakog ljeta rasproda u rekordnom roku i za koji se uvijek traži ulaznica više, a ovog će ljeta Glazbari na sv. Mihovilu s gostima nastupati 29. lipnja. Koncert je ovo povodom 175. godina Šibenske narodne glazbe.

Orkestru pod ravnanjem Damira Marušića pridružit će se solisti – prvi put uz pratnju Šibenske narodne glazbe, a i na pozornici sv. Mihovila, pjevat će tako sjajna Elis Lovrić uz čiji je glas publika imala priliku uživati lani na Tvrđavi Barone. Uz Elis, za mikrofonom će se naći i Tome Šanić, Vojo Marković, Antonio Perina, ali i mnogi instrumentalni solisti.

Glazbari će tako pred šibenskom publikom izvesti presjek svega na čemu su radili od prošlog koncerta pod zvijezdama, predstaviti nove aranžmane i nove glazbene suradnje, uz pokoje iznenađenje za publiku.

Šibenska narodna glazba najdugovječnije je šibenska kulturna institucija, s tradicijom dugom čak 175 godina! ŠNG godišnje održi tek dva koncerta uživo pa je njihov nastup na Tvrđavi sv. Mihovila postao jedan od najočekivanijih događaja ljetne koncertne sezone.

I.B.