ŠIBENIK: Produžuje se radno vrijeme kafića, restorana i trgovina

Kafići, restorani i trgovine u Šibensko-kninskoj županiji od danas mogu raditi do 22 sata, potvrdio je načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Darko Dukić portalu ŠibenikIN.

Na prijedlog Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije od danas do 25. svibnja na snazi su nove epidemiološke mjere za ovo područje. – Na snazi ostaju postojeće mjere koje smo ranije uveli s tim da su korigirane u dva dijela. Prvi se odnosi na rad ugostiteljskih objekata i trgovina kojima je od danas dopušteno raditi do 22 sata, a drugi na posjete domovima za starije gdje smo tražili ukidanje zabrane, ali uz pridržavanje svih mjera koje navodi Zavod za javno zdravstvo – kazao je Dukić za ŠibenikIN.

On nije htio špekulirati hoće li se dodatna popuštanja mjera razmatrati nakon 1. lipnja.

Među ostalima, u Šibensko-kninskoj županiji od danas je i dalje obavezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na otvorenim prostorima gdje se očekuje veći protok ljudi, a preporuka je i da ustanove socijalne skrbi koje pružaju uslugu smještaja posjete korisnicima organiziraju na otvorenom uz strogo pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Sportski i rekreacijski centri koji rade u zatvorenom prostoru i dalje su zatvoreni, a škole stranih jezika nastavu mogu održavati samo on-line ili na drugi način za održavanje kontakata na daljinu, preporzčeno je i da se vjerski obredi održavaju na otvorenom ili prenose putem radio i tv programa, te da poslodavci službene i poslovne sastanke održavaju video ili telefonskom vezom.

Ostaje na snazi i preporuka pojačanog nadzora pridržavanja uvedenih nužnih epidemioloških mjera, posebno na javnim događanjima i okupljanjima, privatnim okupljanjima, u javnom prijevozu i u trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima.

M.B.