Šibenik modernizira javnu rasvjetu na rivi

ŠIBENIK – U Uredu šibenskog gradonačelnika potpisan je ugovor o rekonstrukcije i izgradnje javne rasvjete na šibenskoj rivi.

Modernizirat će se javna rasvjeta  na lokacijama: Obala palih omladinaca, Obala Hrvatske mornarice i Obala dr. Franje Tuđmana. Ugovor su potpisali gradonačelnik Željko Burić i Jakov Mrdeža, direktor tvrtke Pectus d.o.o., koja je postupkom javne nabave odabrana za izvođenje radova.

Radovi na modernizaciji javne rasvjete u potpunosti se financiraju iz gradskog proračuna, a ugovor je vrijedan 1.456.235,00 bez PDV-a.

– Mijenjamo rasvjetu na rivi na način da smo poštovali smjernice konzervatora i sve standarde ekološke zaštite budući da je postojeća rasvjeta dotrajala te ne zadovoljava uvjete  Zakona o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja. Ovo je tek početak aktivnosti koje planiramo izvesti na šibenskoj rivi – rekao je šibenski gradonačelnik Željko Burić.

– Na administrativnom prostoru grada Šibenika nalazi se 11 000 rasvjetnih mjesta sa 12 000 svjetiljaka. Planirana rekonstrukcija obuhvatit će cjelokupnu zamjenu 46 postojećih stupova s rasvjetnim tijelima i podzemnim instalacijama. Svjetiljke će se  zamijeniti  sa novim, suvremenijim, energetski efikasnijim rasvjetnim tijelima koja udovoljavaju strogim svjetlo-tehničkim zahtjevima – rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

– Po uvođenju u posao čeka nas rok od 60 dana za izvođenje radova i planiramo ga ispoštovati – kazao je Jakov Mrdeža, direktor tvrtke Pectus d.o.o.

I.B.