Šibenik dobiva jedinstvenu zonu sporta i rekreacije

ŠIBENIK – Prostor nekadašnje šibenske vojarne Jamnjak u budućnosti bi trebao postati jedinstvena sportsko-rekreacijska zona. Riječ je o projektu izgradnje modernog sportskog centra na prostoru bivše vojarne gdje će se Šibenčanima osigurati odgovarajuća infrastruktura za rekreativno vježbanje, kao i profesionalno bavljenje sportom.

– Projekt Jamnjak sportska je budućnost Šibenika gdje će se zasigurno stvarati novi vrhunski sportaši, ali i mjesto na kojem će svi naši sugrađani moći kvalitetno i zdravo provoditi svoje slobodno vrijeme. Nekadašnju vojarnu pretvorit ćemo u sportski centar, a vjerujemo da će biti najbolji i najsuvremeniji u Dalmaciji, možda i u cijeloj Hrvatskoj – izjavio je prilikom današanjeg predstavljanja projekta šibenski gradonačelnik Željko Burić, dodavši da će Jamnjak riješiti i problem malih sportova koji će na jednom mjestu dobiti vrhunske uvjete za rad.

Prema idejnom rješenju, u centru na Jamnjaku predviđena je gradnja i rekonstrukcija objekata za razne sportove poput multifunkcionalne i gimnastičke dvorane, trim staze, dvorane za boks i kick boks, atletske staze, dvorane za stolni tenis, kuglane, dvorane za squash te zone sportskih terena. Uz te sadržaje izgradit će se i dječje igralište te poligon, ugostiteljski objekti, garderoba, relax i sauna, zgrada uprave, recepcija i info punkt.

– Sveukupna površina zone Jamnjak je 190.378 metara kvadratnih, a unutar obuhvata se nalaze građevine čija je ukupna površina 2.393 metra četvorna. Dio građevina je u očuvanom stanju i pogodna za rekonstrukciju, dok će se preostale rušiti te će se na njihovom mjestu graditi zamjenske građevine – objasnila je autorica projekta Iva Čogelja Juras.

Idejni projekt osmišljen je tako da se u budućnosti može financirati u različitim fazama i iz različitih izvora, a primarno se planira aplicirati na sredstva EU fondova.

J.K.