Šibenik dobio 450 tisuća kuna za sanaciju pomorskog dobra – Evo u što ide novac

ŠIBENIK – Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik potpisali su Sporazum o zajedničkom financiranju pomorskog dobra za 2022. godinu vrijedan 450.000,00 kuna.

Tim novcem sanirat će se oštećena betonska mula na Jadriji, plaža u Zablaću, betonska riva u Žaboriću te šetnice na otocima Zlarinu, Žirju i Kapriju.

Županija će s ukupnim iznosom nešto većim od 3 milijuna kuna sufinancirati obnovu pomorskog dobra i u u Gradu Vodicama, Gradu Skradinu, te Općinama Bilice, Pirovac, Tisno, Tribunj, Murter-Kornati, Rogoznica i Primošten.

Što se tiče plaže u zablaću, Grad Šibenik je, inače, raspisao Poziv na dostavu ponuda za radove na sanaciji plaže u Zablaću, a procijenjena vrijednost nabave je 395.949,38 kuna bez PDV-a.

Ponuditelj je obvezan dostaviti ponudu za radove u svrhu sanacije plaže na pomorskom dobru koji se sastoje od: izrade betonskog obalnog zida-plombe koja služi kao zaštita od podlokavanja obale djelovanjem mora, sanacije postojećih i izrade novih betonskih stepenica te postavljanja rukohvata, površinske obrade zaobalne površine, postavljanja drvenih klupa te  iscrtavanja dječjih igara na zaobalnoj površini (mlin, školica).

Radovi sanacije pomorskog dobra provode se u sklopu projekta „Saniranje pomorskog dobra u Zablaću“, financirani sredstvima Državnog proračuna Republike Hrvatske, odnosno Ministarstva mora, prometa i infrastrukture  te proračunskim sredstvima Grada Šibenika.

Početak izvođenja radova je najkasnije u roku od 10 dana od dana obostranog potpisa ugovora, a rok za izvođenje radova je 45 dana.

Rok za dostavu ponude je 13. travnja 2022. godine u 12:00 sati.

J.K.