Šibenčani dobili još jednu “zelenu” pješačko-biciklističku stazu

ŠIBENIK – Dovršena je pješačko-biciklistička staza “Naš mir”, koja će biti dio velike rekreacijsko-turističke cjeline.

Uređenje staze podrazumijevalo je oblikovanje trase u duljini od dva kilometra, uređenje postojećeg makadamskog puta, sanaciju nelegalnih odlagališta otpada, postavljanje četiri klupe i tri sunčališta, postavljanje info table te sustava video nadzora i rampe, čime je uveden i režim korištenja prometnice za motorna vozila.

Ovim zahvatom završena je prva faza uređenja jedinstvene rekreacijsko-turističke cjeline koja bi u konačnici trebala biti povezana s područjem Velikih i Malih Solina.

Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a stajao je nešto više od 1,2 milijuna kuna.

Ovakvim projektima želi se podići kvaliteta života stvaranjem svakodnevne navike korištenja bicikla, i općenito rekreacije, a krajnji je cilj smanjiti korištenje motornih vozila. Biciklističko-pješačka staza „Naš mir“  nastavak je uređenja brojnih biciklističkih staza na području Grada Šibenika kao što su staze na  Zlarinu, Jadrtovcu, Donjem Polju, Lozovac, Brodarici i  Šubićevcu.

J.K.