Šesta sreća za Uljanik? - Konačnu riječ imat će skupština vjerovnika u utorak

S prvim danom ožujka trebalo je biti jasno hoće li se itko javiti s konkretnom ponudom na 6. pokušaju prodaje većinskog udjela u ‘novom’ Uljaniku 1856.

Stečajni upravitelj Uljanik Brodogradilišta Loris Rak još je u petak čekao uplate jamstva kojom potencijalni kupci stječu pravo sudjelovanja u licitaciji (ponedjeljak), a iz neslužbenih informacija, mali su izgledi da bi se netko od onih koji su iskazali interes doista i uključio u dražbu, piše Poslovni dnevnik.

Od šest tvrtki koje su pismeno potvrdile zanimanje za pulski škver, one koje se smatra nešto ozbiljnijim u startu su i najavili da im je namjera prije natjecanja najprije razgovarati s državom oko nastavka gradnje brodova, mogućeg dogovora o umanjenju obveza koje brodogradilište ne podmiruje te pitanja duljine trajanja koncesije.

No, ako se dražba s početnom cijenom od 6,9 mil. eura i bude održala, ostaje otvoren čitav niz pitanja o kojima ovisi realizacija prodaje. Država se kao glavni vjerovnik u tom slučaju prodaje, čuje se neslužbeno, namjerava voditi ne isključivo financijskim iznosom koji će donijeti prodaja, nego i osiguranjem nastavka brodogradnje.

Naime, u pismima koja su dostavili potencijalni kupci iščitava se velik interes za druge djelatnosti, uključujući i turističke. Konačnu riječ imat će skupština vjerovnika u utorak.

A.N.