Šefica međunarodnog udruženja kružnih putovanja zahvalila dubrovačkom gradonačelniku

DUBROVNIK – Predsjednica i direktorica međunarodnog udruženja Cruise Lines International Association (CLIA) Kelly Craighead uputila je pismo dubrovačkom gradonačelniku Matu Frankoviću u kojem mu, između ostalog, zahvaljuje na angažmanu jer je Grad Dubrovnik, unatoč kriznim vremenima, stao uz ovu organizaciju.

– Pandemija koronavirusa svima je donijela neke nove izazove, ali me veseli što smo i u ovom vremenu nastavili našu suradnju zbog čega sam sigurna da ćemo uskoro moći intenzivirati zajedničke napore u odgovornom i održivom upravljanju turizmom u destinaciji – navodi  predsjednica i direktorica CLIA-e ističući kako održivost ostaje visoko u programu rada CLIA-e.

– Uistinu smo zadovoljni što smo uspjeli ponovno pokrenuti operacije diljem svijeta, uključujući i Dubrovnik – piše dalje uz zahvalu na angažmanu koji su gradonačelnik Franković i njegov tim imali u ponovnom pokretanju poslovanja cruise tvrtki u Hrvatskoj, a koje je rezultat ukidanja zabrane uplovljavanja putničkim brodovima na međunarodnim kružnim putovanjima u hrvatske luke i to  upravo zahvaljujući inicijativi gradonačelnika.

U svom dopisu, čelna osoba krovnog i najvećeg udruženja cruise industrije koje predstavlja 95 % sveukupnog tržišta, između ostalog, navodi i da je gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Frankovićem i zamjenicom Jelkom Tepšić dugogodišnji partner CLIA-e.

– Ponosimo se Sporazumom o suradnji koji smo sklopili u srpnju 2019. kao i svime što smo do sada zajedno postigli, a partnerstvo i suradnja između CLIA-e i Grada Dubrovnika za nas predstavljaju model uspješnog upravljanja destinacijom i angažmana s lokalnim zajednicama i ne propuštamo priliku to javno istaknuti – poručuje Kelly Craighead.

Zaključno, Craighead izražava zadovoljstvo što će i cruise industrija u narednom razdoblju dijelom doprinijeti gospodarskom oporavku Dubrovnika te zahvaljuje gradonačelniku što je snažan zagovaratelj interesa svoga grada, održivog turizma i prijatelj CLIA-i kao i cruise industriji.

D.G.