SAVUDRIJA Vlasnici parcela uz gradilište plaže i šetnice zatražili obustavu radova

SAVUDRIJA - Dvadesetak vlasnika parcela u blizini gradilišta u Savudriji zatražilo je od suda u Bujama da odredi mjeru zabrane radova s obzirom da se dijelom obavljaju na parceli u privatnom vlasništvu.

Osim toga, na jednom dijelu se privatne parcele koriste za prijevoz građevinskog materijala i prolaz teške mehanizacije, piše Istra24.

Na obali u Savudriji već se mjesecima izvode opsežni građevinski radovi koji radikalno mijenjaju izgled tamošnje obale. Ispred privatnih, pretežno slovenskih, vlasnika parcela, pred sudom se jučer pojavio Janez Jarc.

- Ističemo da je put na čestici 128/3 k.o. Savudrija, kojeg su suvlasnici za svoje potrebe uredili za prolazak automobilima, sada uništen mehanizacijom koja se koristi za izgradnju projekta bez suglasnosti vlasnika - izjavio je pred sudom Jarc.

Vlasnici parcela tvrde da se na jednom dijelu parcele 128/3 čak i gradi. Zastupnica investitora, tvrtke Čista voda d.o.o. odbacila je te tvrdnje i suglasila se s prijedlogom da se na licu mjesta izvrši očevid.

Viša sudska savjetnica Emina Pekas odlučila je da se izvrši uviđaj na terenu za desetak dana, kao i da se obavi vještačenje mjernika.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Prosvjed u Umagu protiv devastacije savudrijske obale: “Naše turiste presreću naoružani stražari i tjeraju ih s plaže”
UMAG/SAVUDRIJA - Na prosvjedu “Njima more, nama zidovi” održanom u uvali “Crveni Vrh”, ispod Hotela Petram pokraj Umagu, govornici su još jednom ukazali na katastrofalnu devastaciju tamošnje obale u produkciji investitora u Resort Petram i umaškog gradonačelnika Vilija Bassanesea, piše Istra24. Mon…
FOTO Ministarstvo mora potvrdilo: “Betoniranje mora u Savudriji je legalno”
Radikalnim građevinskim zahvatima u naselju Alberi, koje se nalazi u Savudrijskoj vali, potpuno se mijenja obalna crta, a građani strahuju da se radi o nepovratnoj devastaciji obale. Na pomorskom dobru Grad Umag investira 1,2 milijuna eura u izgradnju obalne šetnice - ceste, pri čemu nestaju prirod…