Sanitetsko vozilo na Pagu se pokvarilo, a vozač dirljivo reagirao: "Nosio bih ga na rukama, da je trebalo!"

Vozač saniteta Jurica svojim je automobilom vozio pacijenta iz Paga za Zadar na dijalizu jer nije imao službeno vozilo koje je funkcionalno i slobodno.

- Došao sam na jutros u smjenu. Krenuo sam paliti kombi, a on ništa - tako je započeo dan vozača saniteta Jurice Alavanje, pred kojima je bila vožnja pacijenta na dijalizu iz Paga u Zadar.

Drugo vozilo nije mogao dobiti, a pacijenta nije imao tko voziti na terapiju bez koje ne može živjeti pa je Jurica sjeo u vlastiti automobil i odvezao pacijenta u Zadar.

- Čovjek je morao otići na dijalizu kako tako. Nije bilo druge. Da je trebalo, nosio bih ga rukama. Nije bilo razmišljanja - ispričao je za DNEVNIK.hr Jurica.

Kako druga opcija nije postojala, rekao je vozač, koristio se metodom APP. "Ja sam svjestan da bih nastradao da se nešto dogodilo, ali ideš – ako prođe, prođe", objasnio je.

I prošlo je. Pacijent koji svaki tjedan tri puta mora ići u Zadar na dijalizu i ovog je ponedjeljka stigao na vrijeme.

- Srce mi je puno jer je Jure napravio to što je napravio i sreća da ga je dovezao tamo i nazad - rekla je pacijentova supruga, koja je zahvalila Jurici, ali i svim djelatnicima saniteta koje su zbog bolesti njezina supruga upoznali.

- U pitanju je život, njegov nedolazak na dijalizu znači smrt. Sreća je što imamo ljude kao što je Jure, koji ga je na svoje ruke odvezao - dodala je.

I na svoje ruke i na svoju odgovornost vozio je 55 kilometara do Zadra, a za Hitnu 194 po dolasku je napisao: "Barba je u Zadru!"

- Beskrajno sam zahvalna Juri, koji je i inače takav sa suprugom, pun razumijevanja i pazi na njega, ali naši djelatnici ne mogu ništa napraviti bez automobila.

Ovo je prvi put, objasnio je Jurica, da se našao u situaciji da pacijenta nema čime prevesti. Za cijeli Zadar, dodao je, imaju dva vozila.

- Situacija je ravna kriminalu, užas i katastrofa. Ne znam dokle će ovako. Nema vozila, a i ovo što imaju je na izdisaju - rekao je potreseno.

Ipak, zahvaljujući njegovoj intervenciji zbog koje, kaže, nije ni sekunde razmišljao, nije došlo do veće katastrofe.

D.G.