SANITARNA INSPEKCIJA JOŠ NEMA ODGOVOR: Što je uzrok pomora miševa u Matuljima?

OPATIJA – Razlog pomora miševa u višim predjelima Matulja i Opatije, o kojima je nedavno izvijestio i Morski.hr, i dalje nije poznat, prenosi Novi list.

Iz Sanitarne inspekcije Državnog inspektorata potvrdili su da uzroke pomora još pokušavaju otkriti, te su u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i komunalnim redarstvom obavili nadzor povodom prijava građana o povećanom broju uginulih glodavaca.

– Općina Matulji je samoinicijativno poslala uzorak lešine glodavca na analizu u ovlaštenu ustanovu te će se ovisno o rezultatima analize građanima dati odgovarajuće upute. Preciznije, ako će to biti potrebno poduzet će se propisane mjere prema preporuci nadležnog epidemiologa, odnosno eventualne dodatne mjere deratizacije na javnim površinama – stoji u odgovoru iz Državnog inspektorata.

Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije objasnio je da je ove godine zabilježen porast populacije divljih glodavaca koji zbog nedostatka hrane dolaze u urbane sredine. Stoga jedinice lokalne samouprave uz ugovorene ovlaštene izvođače DDD mjera poduzimaju potrebne mjere deratizacije.

M.B.

PROČITAJTE VIŠE:

MATULJI MUKU MUČE S MRTVIM MIŠEVIMA:  Deseci uginulih glodavaca leže po dvorištima i ulicama