Sanira se popularna staza za bicikliste i šetače na Mljetu

MLJET – Radovi na sanaciji dijela staze oko Velikog mljetskog jezera na dionici Pračarica – Bjejaka započeli su u srijedu, 11.11.2020., kako bi se sanirala oštećenja podloge ove popularne staze za bicikliste i šetače, ali i da se omogući neometano prometovanje elektro vlakića. Ugovorena vrijednost radova iznosi 3.142.359,31 kn, a završetak radova se očekuje u roku od 3 mjeseca.

Javna ustanova “Nacionalni park Mljet” radove je ugovorila u sklopu projekta Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na podučju NP Mljet – Odise(j)a Mediterranea financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj

Projekt je financiran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz mjeru 6c2, a vrijednost projekta iznosi 49.268.324,09 kn.

Projektom Mljet – Odise(j)a Mediterranea cilj Javne ustanove „Nacionalni park Mljet“ je poboljšati i unaprijediti posjetiteljsku infrastrukturu, obogatiti kvalitetu i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja parka. Osim navedenih radova u tijeku je izgradnja interpretacijsko-izložbenog centra „Gustjerna“ na Velikom jezeru. Kroz projekt je predviđeno i uređenje Volontersko istraživačkog centra Kulijer s multifunkcijskom dvoranom, uređenje parkinga na lokaciji Vrbovica, nabava 3 modularna tipizirana kioska „Eko blok“, uspostava tematskih staza te povećanje atraktivnosti ponude razvojem inovativnih programa temeljenih na prirodnoj i kulturnoj baštini. Partneri na projektu su Turistička zajednica Općine Mljet, udruga DEŠA i HGSS.

I.B.