Sanaciji pomorskog dobra Šibensko-kninska županija namijenila 2,5 milijuna kuna

ŠIBENIK – Za sanaciju pomorskog dobra uslijed izvanrednih događaja, Gradu Šibeniku odobreno je ove godine iz proračuna Šibensko-kninske županije 350 tisuća kuna. Iz šibensko-kninskog županijskog proračuna, inače,  po istoj osnovi po 200 tisuća kuna za sanaciju pomorskog dobra  dobili su grad Vodice i općine Bilice, Pirovac, Tribunj, Tisno, Murter-Kornati, Primošten i Rogoznica, dok je gradu Skradinu odobreno 300 tisuća kuna.

Izdaci za sanaciju pomorskog dobra namijenjeni su za sanaciju štete pomorskog dobra izvan luka nastalu uslijed izvanrednih događaja, a dodjeljuju se na temelju zahtjeva i iskazanih potreba gradova i općina, u skladu s proračunskim mogućnostima Županije. Ove godine za tu namjenu rezervirana su 2,5 milijuna kuna.

Tim povodom šibenski gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas u prostoru Adriatic Business Centra (ABC)  sporazum o zajedničkom financiranju na pomorskom dobru za 2021. godinu s Goranom Paukom, županom Šibensko-kninske županije.

Od odobrenih sredstava sanirat će se betonski mol i šetnica u Gradskoj četvrti Jadrija za što će biti utrošeno 40 tisuća kuna. Isto tolika svota – po 40 tisuća kuna potrošit će se za sanaciju betonske šetnice i plaže na području Gradske četvrti Zablaće, sanaciju obale u Raslini, betonske rive u Žaboriću te betonske šetnice, odnosno plaže u uvali Muna na otoku Žirju.

Za sanaciju betonske šetnice na otoku Krapnju izdvojit će se 50 tisuća kuna, koliko će biti potrošeno i za sanaciju betonske šetnice na predjelu Marin na otoku Zlarinu. Ukupno 50 tisuća kuna izdvojit će se od odobrenih sredstava i za sanaciju šetnice na otoku Kapriju.

-Dobivenim sredstvima uredit će se komunalna infrastruktura na pomorskom dobru, a kako se uglavnom radi o šetnicama i plažama, takve investicije uvijek su važne svakoj sredini – kazao je nakon potpisivanja sporazuma gradonačelnik Burić.

D.G.