SAMO PREKO VEZE Do Lokruma možete besplatno, ali samo ako vam to odobri Uprava rezervata

LOKRUM – Dubrovčani su iznenađeni cjenikom vožnje od Dubrovnika do Lokruma, u kojem između ostalog stoji, da do tamo možete doći za – nula kuna. Naravno, ako vam to odobri ravnateljica parka.

Povratna karta za odraslu osobu od Dubrovnika do Lokruma stoji 200 kuna, djeca plaćaju 30, organizirane skupine 150 kuna po osobi, a prema službenom cjeniku, za dolazak na Lokrum možete dobiti, citiramo –  i gratis ulaznicu po odluci ravnatelja.

Foto: Screenshot Lokrum.hr

Karta gratis po odluci ravnatelja uvedena je prošle godine, izjavila je za Jutarnji list ravnateljica rezervata Nikolina Grković.

– Ta kategorija ulaznice uvedena je za poslovne suradnike i goste od značaja za Javnu ustanovu Rezervat Lokrum zbog evidentiranja njihova broja ulazaka na otok, kao i ukupnog broja posjetitelja tijekom poslovne godine. Tako se uvela organizacija u sustavu ulaznica i dodatna kontrola broja posjetitelja zbog zaštite od požara posebnog rezervata šumske vegetacije – pojašnjava ravnateljica.

Foto: Grad Dubrovnik

Kažu da nije neobično da po nalogu uprave rezervata netko dobio gratis ulaz u rezervat, no neobično je da je takva stavka od ove godine navedena u službenom cjeniku.

Lani je prema službenim podacima izdano 65 gratis ulaznica po diskrecijskoj odluci tadašnjeg ravnatelja, a u prvoj polovici ove godine izdano ih je 14. Prema posljednjem izvješću o radu te ustanove, u 2019. prodane su 261.333 karte, od čega njih 181.555 povratnih brodskih, 21 tisuća ulaznica u rezervat, 13.204 preko agencija, 9237 dječjih te ostalih.

Inače, pokušali smo ući na stranicu Rezervata prirode Lokrum, no stranica je već neko vrijeme nedostupna nakon što je cjenik pušten u javnost.

K.B.