Samo jučer na području Hvara evidentirano 14 prekršaja iz domene sigurnosti plovidbe

HVAR - Policijski službenici Policijske postaje Hvar jučer, 12. rujna 2022. godine, u vremenu od 11:00 do 19:00 sati, u suradnji i koordinaciji s Lučkom kapetanijom, Carinom i Državnim inspektoratom, proveli su nadzor sigurnosti plovidbe u akvatoriju Paklinskog kanala i luci Hvar.

Cilj akcije bio je nadzor brodova koji se bave prijevozom putnika, te brodice za iznajmljivanje. Utvrđeno je i sankcionirano 14 prekršaja iz domene sigurnosti plovidbe od čega četiri glisiranja, šest prekrcaja osoba na brodu, jedan zbog isteka tehničkog pregleda, dva prekršaja iz Zakona o obveznom osiguranju u prometu te jedan prekršaj zbog brodice koja nije bila sposobna za plovidbu.

Policijski službenici Policijske postaje Hvar tijekom čitave turističke sezone samostalno su, a i u suradnji s drugim službama, provodili nadzore pomorskog prometa, kako bi svojom nazočnošću preventivno utjecali na sudionike plovidbe da se pridržavaju zakona, ali i kako bi sankcionirali počinitelje, što će nastaviti činiti i ubuduće, priopćili su iz policije.

J.K.