Saljani će zbog radova na lukobranu ostati bez luke dulje od tri godine, putovat će u Zaglav na autobus

SALI – Sali na Dugom otoku ostaju bez upotrebe svoje luke više od sljedeće tri godine. Naime, toliko će trajati radovi na novom lukobranu, a Saljani će pritom putovati u Zaglav, gdje će ih čekati autobus.

– Kako će stanovnicima Dugog otoka biti omogućeno putovanje u njihova mjesta, prvenstveno mislim na Sali, kada počnu radovi na izgradnji luke? Kako će ti stanovnici biti povezani sa kopnom i svim mjestima kuda trebaju ići? To je vrijedan projekt, no zanima me mobilnost otočana – kazala je zastupnica u zadarskoj Županijskoj skupštini Nevenka Marinović, apostrofirajući da se projket financira EU sredstvima, prenosi Zadarski.hr.

Foto; MMPI

Zadarski župan Božidar Longin rekao je da sredststva EU iznose 85 posto, a da 15 posto radova plaća Ministarstvo mora.

– To je projekt vrijedan više od 90 milijuna kuna. U Salima će se raditi novi lukobran, u dužini od 116 metara, te 150 metara duga obala. Trebat će 38 mjeseci da se to sve napravi i nije svejedno kako  će se otočani u tom periodu povezivati s kopnom. O tome smo imali razgovore u “Liburniji”.  Luka Sali će već od 15. studenog biti zatvorena za promet. Stoga smo s “Liburnijom” organizirali prijevoz Daljana iz luke u Zaglavu – rekao je Božidar Longin.

D.G.