Sadnjom maslina rapska policija obilježila Dan planeta Zemlje

RAB – Rapski policajci su jučer u zajedničkoj akciji s komunalcem i mališanima iz rapskog Dječjeg vrtića Pahuljica, na simboličan, ali najbolji mogući način, obilježili Dan planeta Zemlje.

U dvorištu Policijske postaje Rab zajednički su zasadili dvije sadnice masline. Na mjestu gdje su zasađene masline, s južne strane zgrade Policijske postaje Rab, donedavno su se nalazila dva stabla bora. Jedan bor je srušen u naletu olujne bure, a drugi su preventivno radi sigurnosti uklonili djelatnici komunalne tvrtke kako ne bi pao uslijed jakog vjetra te oštetio zgradu i vozila na parkiralištu.

Foto: PU primorsko-goranska

U prigodi jučerašnje akcije načelnik Policijske postaje Rab, Stjepan Boban istaknuo je da su se vodili izrekom: Svako drvo ima dušu, novo drvo – novi život! Tako su uz pomoć odraslih vrijedni mališani podarili dva nova života, a svojom malom akcijom ukazali su na važnost očuvanja okoliša i jačanja svijesti prema prirodnom okolišu.

Veselje i zanimanje s kojim su mališani sudjelovali u sadnji maslina te suradnja policije i lokalne zajednice,
pokazatelj su da svatko u svojoj sredini, počevši od najranije dobi može pridonijeti očuvanju okoliša i
planeta Zemlje.

Dan planeta Zemlje obilježava se u više od 150 zemalja diljem svijeta. Službeno se obilježava od 1992. godine kad je na konferenciji UN-a usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja, a 2009. godine Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 22. travnja međunarodnim Danom planeta Zemlje.

Ovogodišnji Dan planeta Zemlje posvećen je klimatskim promjenama i njihovim posljedicama.

K.B.