S dna zadarskih Jazina izvadili smeće i bicikle

ZADAR - U sklopu ekološke akcije "Daj ruku za čiste Jazine", s dna uvale u zadarskom centru grada izvađeno je štošta, a organizatori su zadovoljni odazivom. Ipak, nitko ne može biti zadovoljan onim što je pronađeno na dnu mora, iz čega se da vidjeti koliko ljudi mogu biti neodgovorni, pa čak i obijesni.  

- Veseli nas što smo još jedanput sudjelovali na ekološkoj akciji čišćenja podmorja u dragom nam Gradu Zadru u popularnim Jazinama. Ovo je ujedno bila i naša trinaesta ovogodišnja akcija čišćenja te smo izuzetno sretni biti dijelom ove višegodišnje tradicije.

A dok je jedan dio članova Kluba vadio bicikle i otpad ispod gradskog Mosta, dio članova Kluba uputio se u Mostar gdje su nas ponosno predstavljali i sudjelovali na Eko-akciji Jezero ‘22. - poručili su iz Ronilačkog kluba Sveti Roko.

♻️ Eko-akcija Daj ruku za čiste Jazine ♻️ Veseli nas što smo još jedanput sudjelovali na ekološkoj akciji čišćenja...

Posted by RK Sv. Roko on Tuesday, September 20, 2022

Ovaj hvale vrijedan projekt podržan je u organizaciji Zajednice tehničke kulture Zadarske županije, Ronilačkog kluba Sveti Roko iz Bibinja, Županijske lučke uprave Zadar, Gradskog društva Crvenog križa Zadar, Čistoće d.o.o. Zadar, Međunarodnog centra za podvodnu arheologiju u Zadru i Pomorske škole Zadar.

D.G.