Rumunj u Poreču provalio u dvije jahte, samo 4 dana nakon pokušaja provale u Umagu

POREČ – Zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela teška krađa (u pokušaju), porečka je policija jučer u večernjim satima u pritvorsku jedinicu PU istarske privela 48-godišnjeg rumunjskog državljanina. Napravio je to drugi put u tjedan dana.

Muškarca se sumnjiči  da je u noći sa 17. na 18. studenoga između 1.30 i 2.15 sati, u marini u Turističkoj ulici u Poreču, provalio u dvije jahte, no budući da ga je u počinjenju kaznenog djela zatekao zaštitar, nije uspio ništa otuđiti. Materijalna šteta, koja je nastala njemačkom i slovenskom državljaninu, za zasada nije utvrđena.

Podsjetimo, prije samo četiri dana 48-godišnji rumunjski državljanin je pokušao provaliti u jahtu 45-godišnje slovenske državljanke, kojoj je počinio materijalnu štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna. Priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske i nakon puštanja, ponovio je nedjelo, no ovaj put u Poreču.

– Radi se o istoj osobi. Jučer je u 21.00 sat zaprimljen u pritvorsku jedinicu PU Istarske, a trenutno se obrađuje. – potvrdila je to za Morski HR Nataša Rogić iz PU Istarske.

Neslužbeno doznajemo da je prilikom prethodnog pokušaja provale na području Umaga također pritvoren i priveden u Općinskom državno odvjetništvo u Pazinu gdje je nakon ispitivanja pušten. U oba slučaja ga je zaštitar uhvatio na djelu.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Rumunj u Umagu pokušao provaliti u jahtu