Rovinjski gradonačelnik pokrenuo lavinu: “Rovinj je i dalje coronafree destinacija, pozivamo sve goste u Istru Rovinj”

ROVINJ – Sve je veći broj država koji Hrvatsku stavljaju na crvenu listu, odnosno za sve one koji dolaze natrag iz Hrvatske moraju u karantenu ili dostaviti negativni test na COVID-19.

Odluka je to koja nije pala na plodno plo u Istri s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju i mali broj oboljelih i 17 20 aktivnih slučaja zaraze, što se ne može reći i za Splitsko-dalmatinsku županiju te ostatak Hrvatske, javlja Istra IN.

Po društcvenim mrežama mogu se čitati i brojni komentari ljudi koji predlažu španjolski primjer, odnosno parcijalno stavljanje tek pojedinih regija na liste.

https://www.facebook.com/225659014509666/photos/pcb.877778945964333/877778872631007/?type=3&theater

Nakon apela eurozastupnika Valtera Flega i otvorenog pisma svih istarskih gradonačelnika i župana Fabrizia Radina kojeg su poslali premijeru Andreju Plenkoviću, gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga zanimljivim statusom pokrenuo je veliku lavinu na društvenim mrežama koji je podijeljen više od 65 puta.

U njemu navodi kako je Rovinj i dalje coronafree destinacija. ‘’Pozivamo sve goste u Istru i u Rovinj. OVDJE STE SIGURNI. Naši se građani, kao i djelatnici u turizmu i ugostiteljstvu pridržavaju svih propisanih mjera i brinu za vaše zdravlje’’ poručio je Paliaga.

I.B.