Rovinj spreman za popularnu sportsku manifestaciju

ROVINJ – Krajem mjeseca Rovinj postaje mjesto susreta brojnih ljubitelja sportskih aktivnosti na otvorenom. Sportska zajednica organizira uz potporu Grada Rovinja i lokalne Turističke zajednice tradicionalnu humanitarnu utrku Popolanu, koja će se održati u nedjelju 24.travnja 2022, pod geslom „Sportom s ulica i trgova do prirode i turizma“.

Kao i prijašnjih godina, i ovogodišnja Popolana ima humanitarni karakter. Sav prihod od prodaje majica doznačiti će se za potrebe financiranja Dječjeg odjela Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, te za potrebe njenog Centra za ranu intervenciju za djecu s teskoćama u razvoju.

Sportski dio predviđa rekreativno trčanje na 5 kilometara, zatim štafetno trčanje 2×9 kilometara i biciklijadu na 40 kilometara. Održat će se i, kako najavljuju, spektakularni 16. Rovinjski polumaraton koji će trkače provesti kroz središte grada, zapadnu obalu i trasu bivše željezničke pruge Rovinj-Kanfanar (Štrika Ferata) dužine 21 kilometar.

Prva Popolana održana je 2007.g na inicijativu Saveza sportova uz podršku Grada, lokalne Turističke zajednice i Maistre. Cilj je, kao što se u samom motu manifestacije navodi, promovirati sport, rekreaciju, kretanje i fizičku aktivnost u zdravom i prirodnom okruženju kakvog nudi Rovinj, ali i volonterizam.

Paralelno uz sportsko-rekreativna događanja manifestacija se razvila u veliku humanitarnu akciju pod nazivom „1+1=milijuni koraka“ pri čemu se prikupljaju sredstva za one kojima je to najpotrebnije.

Više informacija o ovoj hvalevrijednoj sportskoj manifestaciji humanitarnog karaktera možete pronaći na OVDJE.

J.K.