Rovinj nastavlja s poticajima za obnovu starih gradskih pročelja

ROVINJ – S ciljem održavanja prepoznatljivog izgleda starogradske jezgre Rovinja, koji je dio identiteta i kulturno-povijesnog nasljeđa turistički najposjećenijeg hrvatskog grada, i ove godine nastavlja se projekt sufinanciranja obnove pročelja starih zgrada.

I ove je godine raspisan Javni poziv za sufinanciranje obnove pročelja i krovova građevina na području zaštićene kulturno-povijesne cjeline. U 2021. godini putem Javnog poziva obnovljena su pročelja i krovovi zgrada na adresi Carera br. 26, Pekarska 12,  Trg Campitelli 68, Carera 49, dok je zgrada na adresi E.de Amicis 24 obnovila krov.

Predmetne radove sufinancirao je grad s iznosom od 59.496 kuna. U gradskoj upravi tvrde da ovim projektom žele poticati vlasnike zgrada da brinu o izgledu i očuvanju povijesnih zgrada starogradske jezgre te da rovinjsko arhitektonsko nasljeđe bude prikazano u svoj svojoj ljepoti.

Javni poziv za sufinanciranje obnove pročelja i krovova objekata na području zaštićene kulturno-povijesne cjeline traje do 31. ožujka, a sve informacije kao i obrasci prijave dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Rovinja.

J.K.