Lošinjski Rotary klub slavi 20 godina uspješnog djelovanja

MALI LOŠINJ - Rotary klub Lošinj kroz svojih 20 godina djelovanja ostvario je brojne humanitarne akcije, ali i organizirao javne tribine - primjerice o Apoksiomenu te o rezervatu za dupine.

Lošinjski Rotary klub jedna je od dugovječnijih udruga na području cresko-lošinjskog arhipelaga. Utemeljen je 2003. godine i do danas njegovi članovi nastoje slijediti najbolje rotarijanske tradicije. Osim humanitarnih akcija, organiziraju stručna predavanja te se redovno sastaju.

Klub od osnutka ima socijalni program za djecu s posebnim potrebama, djecu dječjih vrtića na cresko-lošinjskom otočju te program za siromašnu djecu cresko-lošinjskog arhipelaga.

Organizatori su javne tribine na temu "Lošinjski Apoksiomen" koja je javnost potakla na razmišljanje o važnosti ovog antičkog spomenika za lokalni turizam. Organizirali su također javnu tribinu o rezervatu za dupine kako bi građanima Lošinja ukazali na navedenu problematiku.

Više o dva desetljeća djelovanja lošinjskog Rotary kluba pročitajte OVDjE.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Na riječkom lukobranu postavljena Riječka Rotary špina | | Morski HR
Na samom početku riječkog terminala postavljena je nova javna špina. Riječka rotary špina ima šest slavina, podno svake se nalazi i posudica za vodu za kućne ljubimce, a njezin izgled