Ronioci očistili podmorje marine u Skradinu, pa zaključili da je jedna od najčišćih na Jadranu

SKRADIN – Zajedničkim snagama ronioca iz ronilačkog kluba „Roniti se mora“ i djelatnika marine u Skradinu, jučer je na toj lokaciji provedena akcija čišćenja podmorja.

Zahvaljujući vrijednim roniocima i djelatnicima marine, kao i odličnoj suradnji institucija na području Skradina, uspješno je očišćen veliki dio podmorja na području skradinske marine.

– Danas smo se, usprkos tmurnom jutru, zaputili u Skradin na još jednu u nizu eko akciju čišćenja podmorja. Dogovorili smo da čišćenje kreće od pristaništa kraj marine te dalje prema njenom najplićem dijelu. Očekivali smo da će tu biti standardnog otpada koji nalazimo u marinama kao što su limenke, boce, ručnici i plastična ambalaža, ali prevarili smo se. U 45 minuta ronjenja smo, na našu sreću, izvadili tek nekolicinu otpuhanih ručnika, dvije barske stolice i jedan stari brodski konop. Od svih mjesta, luka, lučica i marina koje smo do sada čistili, ova je marina najodržavanija i najčišćau kojoj smo ronili – rekao je Kristijan Grčić, predsjednik ronilačkog kluba Roniti se mora.

Foto: Press

D.G.