Ronioci iz kluba "Roniti se mora" proglašeni ponosom Hrvatske!

Svečanost dodjele priznanja “Ponos Hrvatske” održana je proteklog tjedna, a jedan od zasluženbih dobitnika priznanja je zagrebački ronilački klub “Roniti se mora“.

Ekološki projekt čišćenja podmorja i jezera “Think Green”  ronilačkog kluba "Roniti se mora Zagreb" u 12 godina postojanja iza sebe ima 29 velikih ekoloških akcija.

Damir Zurub - Foto: Zero Gravity Diving Bali / Facebook

- Svega 10-ak dana od osnutka kluba počeli smo s prvom ekološkom akcijom, čistili smo Maksimirsko jezero. To je bio početak kad je sve krenulo i od jedne male ekološke akcije naraslo je do ozbiljnih razmjera - rekao je Damir Zurub, predsjednik kluba.

Uz ekološke akcije pokretači su i humanitarnog projekta “Plavo ronilačko srce” za SOS dječje selo te AqUA – Adriatic Underwater Academy.

Službeni dio otvorenja same akcije osi

Ova je ekipa samo prošle godine u pet akcija uspjela ukloniti više od 33 tone otpada iz mora i jezera!

- Nakon skoro trinaest godina od jedne male eko akcije nastao je cijeli pokret ljudi koji žele sudjelovati - ispričao je Zurub.

- Počašćeni smo što se dugogodišnji rad i trud prepoznao, ovo može biti samo još jedan poticaj više, u nadi za manje…otpada.

Službeni dio otvorenja same akcije osi

To nisu samo ekološke akcije nego i edukacije za buduće naraštaje, a ovom nagradom možemo samo pokazati koliko se trud isplati, koliko jedna po jedna eko akcija brzo preraste u 29.Tako želimo da i oni koji nisu naši članovi, započnu sa malim koracima, sa onim prvim, a s vremenom to naraste u Ponos Hrvatske. Jedino tako možemo mijenjati svijet na bolje. Mi nastavljamo sa svojim koracima, još ponosnije nego prije! - kažu iz kluba.

FOTO: Katarina Marija Mihaljinec

Redakcija Morski HR pridružuje se čestitkama na zasluženoj nagradi!

D.G.