Ronioci iz Bibinja očistili podmorje kod Pozdrava suncu i Morskih orgulja u Zadru

ZADAR/BIBINJE – U sklopu projekta ‘Daj ruku za čisti Zadar’ ronilački klub Sveti Roko iz Bibinja proteklog je tjedna održao akciju čišćenja podmorja na zadarskim orguljama uz potporu i suorganizaciju zadarske Čistoće i Zajednice tehničke kulture zadarske županije. A ruku su dali i ronioci ICUA centra za podvodnu arheologiju te vatrogasci iz Svete Nedelje.

Tijekom održavanja akcije čišćenja, Zajednica tehničke kulture organizirala je radionice i štandove na kojima su udruge članice predstavile svoje djelatnosti.

Dok ih je prelijetao i snimao avion Aero kluba Zadar, bilo je vrlo živahno na Pozdravu suncu jer se moglo uživati u malakologoji, modelarstvu, radio amaterstvu, ispaljivanju raketa, alpinizmu…

– Nešto smeća ima, ali ne pretjerano. Našli smo interesantne stvari od skateboarda, kolica, romobila, tako da, uvijek ponavljam, kad je bacanje smeća u more u pitanju, ljudska mašta je neiscrpna – rekao je Đani Iglić, predsjednik Ronilačkog kluba Sv. Roko iz Bibinja.

– Po reakcijama naših građana a posebno djece, čini nam se da smo uspjeli u namjeri da predstavimo udruge i pokažemo da još uvijek postoje oni koji otpad nažalost odlažu u more – poručili su iz RK Sv. Roko.

Ovo je još jedna u nizu akcija čišćenja podmorja koju smo uspješno odradili ove godine. Ukupno je sudjelovalo 70-tak članova udruga, od toga 33 ronioca, 28 iz našeg kluba i 5 iz Svete Nedelje.

D.G.