Ronioci i jedriličari očistili podmorje u uvali Baluni – Pomagali im i najmlađi članovi

SPLIT – Jedriličarski klub Mornar te Podvodno istraživački klub Mornar organizirali su čišćenje podmorja lučice ispred JK Mornar u uvali Baluni.

Dok je veći dio Hrvatske sunčanu subotu iskoristio za izlete, odmaranja u prirodi ili šetnje, ekipa entuzijasta i zaljubljenika u more iz JK Mornar i Podvodno istraživačkog kluba Mornar marljivo su čistili razno smeće koje su nesavjesni pojedinci odbacili u more. U zajedničkoj ekološkoj akciji iz mora je izvađeno 3 kubika raznog otpada, uglavnom plastike, stakla, metala, ribarskih mreža i slično.

Foto: PIK Mornar

Akciji su se pridružile i mlade snage spomenutih klubova koje su pomagale u prihvatu otpada iz mora. Dobro je da se mlađe generacije pridružuju ovakvim događajima na kojima se uče odgovornom ponašanju prema moru te savjesnom razvrstavanju i odlaganju otpada na za to predviđena mjesta.

Mornarevci odnosno jedriličari i ronioci dogovorili su se kako će nastaviti suradnju na čišćenju otpada unutar lučice, a kako je izgledala njihova hvalevrijedna radna akcija pogledajte u galeriji.

Prev 1of5 Next

K.B.