Ronioci, đaci i mještani tijekom vikenda očistili podmorje i obalu u mjestu Ugljan

Poštovanje prema okolišu gradi se od malih nogu. Da ekološka svijest polako, ali sigurno postaje sastavni dio novih generacija svjedoči i akcija koja je tijekom vikenda održana u mjestu Ugljan.

Zajedničkom akcijom DPS-a Zagreb, Osnovne škole Valentina Klarina – Područne škole Ugljan, Diving Centra Ugljan i mještana protekli vikend održana je dvodnevna ekološka akcija, tijekom koje je održana ekološka interaktivna radionica na plaži Mostir u kojoj su sudjelovali učenici PŠ Ugljan, a vodili su je članovi DPS Zagreb.

Foto: DPS Zagreb/Facebook
Foto: DPS Zagreb/Facebook

Govorilo se o štetnosti otpada i važnosti zaštite prirode i zraka. U radionicama je sudjelovalo 19 učenika i članovi DPS Zagreb, koji su prikupili 60 vreća otpada. Čistilo se i podmorje u Lučinom Selu i u Batalaži, tijekom čega je prikupljeno oko 3000 litara raznog smeća. U Lučinom selu izronilo se u većini staklo, ali bilo je i konopa te u manjoj mjeri plastika, dok se u uvali Batalaža uz pokoju gumu i bocu, većinom ronio otpad na većoj dubini koji ostaje nakon sidrenja jedrilica, prenosi portal Naši škoji.

U Turističkoj zajednici mjesta Ugljan ističu da je ovo bila već četvrta akcija koja je odrađena u suradnji s članovima Društva za podvodne sportove Zagreb. U akciji je sudjelovalo 16 ronilaca, a svake godine se čisti podmorje u drugoj uvali mjesta Ugljan.

K.B.