RONILAČKI TURIZAM Gdje su potencijali, a gdje zamke?

SPLIT – Hrvatsko podmorje prava je riznica kulturnog bogatstva, koja širom otvara vrata razvoju podvodnog turizma. No tanka je granica između održivosti i devastacije pa bez edukacije ovaj oblik turizma nema previše smisla.

O toj temi govorit će se na stručnoj radionici pod nazivom Valorizacija podvodne kulturne baštine u kontekstu razvoja ronilačkog turizma, koja će se 6. srpnja održati na Pomorskom fakultetu u Splitu, s početkom u 11 sati.

Cilj radionice je definirati nedostatke i nefunkcionalnost ovog oblika turizma, ali i istaknuti njegove pozitivne aspekte i modele te načine kako unaprijediti već postojeće mehanizme. Biti će ponuđena i  rješenja odnosno preporuke za izradu akcijskog plana upravljanja podvodnom kulturnom baštinom u kontekstu ronilačkog turizma.

Radionicu će voditi podvodna arheologinja Tea Katunarić Kirjakov.

S obzirom na epidemiološke mjere, na radionici može prisustvovati najviše 27 sudionika, a detalji prijave nalaze se na LINKU.

Radionica se održava u sklopu projekta WRECKS4ALL – Zaštita podvodnog nasljeđa kroz digitalizaciju i valorizaciju kao novi oblik turističke ponude, INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020.

K.B.