Ronilački klub IV. gardijske brigade razvio studiju povećanja održivosti morskih resursa i zaštite pomorske baštine

SPLIT – Kroz natječaj “Županija za tebe” Splitsko-dalmatinske županije, ronilački klub IV. gardijske brigade Split razvio je studiju razvoja mjera povećanja održivosti morskih resursa i zaštite pomorske baštine te županije.

Postalo je puno jednostavnije zasnovati obitelj, studirati u drugom gradu, educirati se u IT-u, provoditi studije podmorja, nadograditi kuću ili se baviti poduzetništvom i gospodarstvom.

Do sada je ostvareno čak 747 potpora u osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području Splitsko-dalmatinske županije. Prosječan iznos ovih poticaja iznosio je 18.536,06 kuna uz ukupnu vrijednost od 15.800.000,00 kuna.

Iz Županije ističu da se osim gospodarskih poticaja, ulaže poseban trud u brizi o moru i njegovim vrijednostima. U projekt Pomorsko je dobro uključio se  i ronilački klub IV. gardijske brigade Split i na temelju istraživanja razvio studiju razvoja mjera povećanja održivosti morskih resursa i zaštite pomorske baštine županije

.

Za napredak ovog projekta izdvojeno je 80.000,00 kuna. Predsjednik Kluba Ćiro Ugrin ponosan je što se mogao uključiti u ovaj hvalevrijedan projekt.

– Projektu smo se pridružili s ciljem da se stanje u moru na ovom području popravi – kazao je Ugrin.

Do realizirane ideje možete doći i vi. Posjetite stranicu Županija za tebe gdje možete provjeriti sve javne natječaje za potpore Splitsko-dalmatinske županije, pa možda i vaše interese pretvoriti u stvarnost.

I.B.