RokOtok: Ribafish danas pliva s Dinom Levačić

RokOtok je jedna prekrasna i plemenita priča koja spaja djecu, otoke i roditelje. Priča je to o sportu i ljubavi koja je ujedinila naciju u nadi i pozitivnoj energiji. Domagoj Jakopović Ribafish hrabro nastavlja dalje prema svom cilju; otplivati do 17 otoka u spomen na svog preminulog sina Roka. Gdje god dođe, čekaju ga djeca i roditelji. I sve ih je više. Danas mu se pridružila i još jedna osoba velikog srca i snažnog tvrdoglavo-sportskog duha. S njim će prema Velom Drveniku sjajna Dina Levačić.

“Jako, jako puno djece i roditelja stajalo je i sjedilo na plazi u Necujmu slusajuci pricu o projektu #rokotok. Solta je tako upala u top 3 mjesta s najvise podijeljenih knjiga i poklona, a po prvi put smo imali i ples uz mandolinu u narodnim nosnjama kao i klapu na plazi!

Smijeh, ozbiljnost, ruke u zraku, moje lose fore koje su smjesnije roditeljima nego djeci, ali stvarno je tesko biti zabavan i edukativan ekipi od jedne do sto i jedne godine. Svejedno, svi se izgrlismo, nahranismo u Martinis Marchiju (najveca zahvala gospodinu Ivanu Kuretu na puno toga), posjetismo galeriju Vice Buktenice i zavrsismo kod Koraljke na rostilju.

Ono sto je Darija napravila s organizacijom tesko se da opisati rijecima, a najljepsa hvala i nacelniku Maslinice, Danijeli na smjestaju i vaterpolistima veteranima te Munjevitom Juricu koji je potegao iz Dubrovnika da bi preplivao Splitska vrata. Dan prije povlacenja Mrduje, sest jakih igraca preplivalo je 750 metara izmedju Braca i Solte za ogromnih 18 minuta.

Moglo je i bolje, ali Splitska vrata su poput Frogera, deseci jurecih brodova i glisera svih vrsta i kapetana lose volje koji vam imaju sto za odbrusiti, pa smo imali osjecaj da smo kao Leeloo kad upadne Brusim Vilicu u Petom Elementu. Srecom, nas novi kapetan Dominik i cetiri zene sa signalnim zastavicama sigurno su nas dovezli do cilja. 14 otoka za nama, jos 3 za doplivati, danas u 9:00 krecemo iz Maslinice s Obiluskog boka za rt Novicu na Velom Drveniku. Docek za djecu je sutra, u nedjelju u uvali Drvenik Veli u 10 sati!

Nakon sto se bar malo oporavila, s nama danas pliva i sjajna Dina Levačić. Zivot ide dalje, pokusajte napraviti nesto lijepo za druge ljude, vole vas puno posada i udrugari!”, napisao je Ribafish i krenuo dalje u novu avanturu.

PROČITAJTE JOŠ: Ribafish preplivao 12 otoka i najavio pothvat: “Između Hvara i Brača nije igrarija”

Jurica Gašpar