RokOtok punom parom grabi prema otocima šibenskog arhipelaga, jučer im se pridružila i Dina Levačić

Nakon prošlogodišnje stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, Domagoj Jakopović Ribafish ovog je ljeta nastavio svoju misiju. U sklopu projekta RokOtok plivanjem namjerava spojiti sve naseljene otoke šibenskog arhipelaga, a u tome mu je jučer pomogla i poznata plivačka maratonka Dina Levačić.

Ekipa okupljena oko ekološko-edukacijskog projekta RokOtok krenula je jučer u 7 ujutro na 5 i pol kilometara dugu etapu od Kaprija do Murtera. Vrijeme je, opisuje glavni protagonist Ribafish, ispočetka bilo savršeno – bonaca. No nakon tri kilometra zapuhao je jak maestral s valovima višim od jednog metra. Nije bilo lako, no u dobrom društvu svaka muka je barem upola lakša.

Foto: Facebook/RokOtok

Plivalo se oko sat i pol uz dvije stanke, a Ribafishu je društvo cijelim putem pravila naša poznata plivačka maratonka Dina Levačić.

– Dina Levačić je elegantna morska sirena koja pliva ono što se većina nas ne bi usudila niti preploviti. I danas je opet bila dio projekta #rokotok i skidamo joj kapu do poda. Jurila je žena s posla na Kaprije, otplivala, a onda je po nju u Tisno došla mama Željana i vratila je na posao. Što reći nego – legenda! – napisao je na Facebooku Ribafish.

Dolaskom na Murter ekipa je obišla Muzej betinske drvene brodogradnje, a potom je krenulo tradicionalne druženje s lokalnim stanovništvom i podjela poklona. Ekipa RokOtoka danas odmara, a sutra kreću put Vrgade.K.B.