ROGOZNICA OPET BIRA Prijevremeni izbori za općinskog načelnika

ROGOZNICA – U općini Rogoznica, u Šibensko-kninskoj županiji – održavaju se prijevremeni izbori za općinskog načelnika, nakon što je sredinom studenoga netom izabrani HDZ-ov načelnik Marijo Mladinić – dao ostavku. S funkcije se povukao iz osobnih razloga, pola godine nakon što je izabran. U načelničku fotelju sada želi sjesti šestero kandidata, dvoje više nego na svibanjskim izborima lani. Pravo glasa ima oko dvije i pol tisuće birača, a glasati mogu na 7 biračkih mjesta.

Do 11,30 sati svoje pravo glasa iskoristilo je 380 birača, odnosno 14,87 posto. Usporede radi, u prvom krugu redovnih izbora u svibnju 2021. godine izlaznost je bila 20,12 posto, piše HRT.

Kandidirali su se Ivana Lovrić (Most, Domovinski pokret) i Anita Živković (HDZ) te SDP-ov Duje Živković i trojica nezavisnih, odnosno kandidati grupe birača, Marko Vidović, Joško Živković i Ljubo Županović.

Troje od njih šestero, Ivana Lovrić, Joško Živković i Ljubo Županović, za načelničku dužnost natjecali su se na redovnim lokalnim izborima u svibnju prošle godine, a najuspješniji je bio Županović koji je sa HDZ-ovim Mladinićem ušao u drugi krug, no u konačnici je HDZ-ov kandidat pobijedio.

Dužnost načelnika Mladinić je obnašao manje od šest mjeseci, a ostavku je obrazložio osobnim razlozima.

Birači svoje pravo mogu ostvariti na sedam biračkih mjesta koja će, kao i na svim drugim izborima, biti otvorena od 7 do 19 sati.

– Izbori za sada protiču uredno. Odaziv će kasnije biti veći uz poštivanje svih epidemioloških mjera – govori Antonija Goleš, predsjednica biračkog odbora na biračkom mjestu br. 2.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Načelnik općine Rogoznica iznenada podnio ostavku!