Rijekom 'operiraju' lažne patronažne sestre - Bakici mjerile tlak pa iz stana pokrale novac i nakit

RIJEKA - Primorsko goranska policija poziva građane, posebno one starije životne dobi, da budu vrlo oprezni kada im nepoznate osobe dolaze na kućnu adresu te da ih bez provjere ne puštaju u svoje domove.

Policija traga za dvjema ženskim osobama koje su u četvrtak na području Rijeke oštetile osobu starije životne dobi iskorištavajući njezino povjerenje, dob i zdravstveno stanje.

- Riječ je osobama koje su došle na kućnu adresu 81-godišnje hrvatske državljanke na području Zameta u Rijeci i predstavile se kao medicinske sestre u kućnoj njezi (patronažne sestre) koje mjere krvni tlak.

Ne sluteći prevaru 81-godišnjakinja ih je primila u stan nakon čega joj je jedna od njih mjerila tlak dok je druga za to vrijeme iskoristila nepažnju žene i iz spavaće sobe otuđila novac i nakit u vrijednosti oko 3550 eura.

Tako su je oštetile kaznenim djelom teške krađe iskorištavanjem bespomoćnosti i zdravstvenog stanja osobe, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

- Stoga ponovno upozoravamo građane, posebno one starije životne dobi, da budu vrlo oprezni kada im nepoznate osobe dolaze na kućnu adresu te da ih bez provjere ne puštaju u svoje domove. Svakako treba zatražiti od tih osoba službene iskaznice, a i provjeriti s institucijom iz koje takve osobe navodno dolaze. Svaku sumnju na počinjenje ovakvog ili sličnog kaznenog djela, odnosno, ako ste oštećeni bilo kojom kažnjivom radnjom odmah prijavite policiji na broj 192. - upozoravaju iz policije.

I.B.