Rijeka ima 7179 nezaposlenih,a ovo su najtraženija zanimanja!

Čak 38% nezaposlenih osoba vodi se kao dugotrajno nezaposleno, piše RiPortal, no trendovi u cijelog županiji pokazuju kako nezaposlenost ipak opada.

Riječka podružnica Zavoda za zapošljavanje u planu ima i daljnje potpore za zapošljavanje i samozapošljavanje te obrazovanje putem razno raznih vaučera, no nas i vas trenutačno najviše zanima koja su to zanimanja najtraženija u gradu Rijeci.

Pa evo i odgovora. Redom to su zanimanja - prodavač, čistač, konobar, odgojitelj i kuhar! Najveća je nezaposlenost uz to evidentirana u sektorima održavanja, ekonomije, prodaje i administracije.

Dakle, jasno je u kojem smjeru ide trend zapošljavanja u Rijeci, ali i na nacionalnoj razini. Pitanje je samo žele li "domaći ljudi" ove poslove više uopće obavljati. Trendovi pokazuju kako baš i ne žele i radije bi bili dugotrajno nezaposleni. Srećom za neke poslodavce koji bi također radije prošli "financijski bezbolnije", ima stranih državljana koji žele i to za izrazito niske plaće.

J.T.

Pročitajte još:

31,6% više dozvola za boravak i rad stranim državljanima na cresko-lošinjskom otočju
Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova najviše dozvola izdano je osobama s bosansko-hercegovačkim državljanstvom. Protekla godina dakle prošla je ovdje u znaku sve više izdanih dozvola za boravak i rad osobama koje pristižu iz drugih zemalja, javlja portal Otoci.net. Pristizali su iz čak 20 zemalja,a od ukupno 1554 osobe