Riječki vatrogasci sa sedam vatrogasnih vozila krenuli u Petrinju spašavati ljude i sanirati posljedice potresa

RIJEKA – Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka danas su nakon razornog potresa krenuli u Petrinju u ispomoć radi spašavanja ljudi i saniranja posljedica potresa. Također, dodatne vatrogasne snaga prema Petrinji krenule su iz Opatije, s Krka i s Raba.

Temeljem procjene situacije i prema potrebama koje će se pokazati na terenu, Javna vatrogasna postrojba upućivati će i dodatne vatrogasne snage.

Na poziv glavnog vatrogasnog zapovjednika, vatrogasne postrojbe s područja PGŽ (Rijeka, Krk, Opatija, Rab) 7 vozila, 20 vatrogasaca i potražni psi, kreću na ispomoć u Petrinju, javlja vatrogasni zapovjednik i načelnik Stožera CZ PGŽ Mladen Šćulac.

Načelnik Stožera Mladen Šćulac obavijestio je da se javlja puno volontera, građana koji bi išli kao ispomoć u Sisačko- moslovačku županiju, na čemu zahvaljuje i poručuje da su sve interventne i hitne službe na terenu raspoređene i da u ovom trenutku nema potrebe za uključivanje volontera.

Grad Rijeka osigurao je danas 200.000 kuna za pomoć Petrinji, te će se u okviru daljnjih potreba i mogućnosti i na druge načine uključiti u pružanje pomoći potresom razorenom gradu.

Podsjetimo, nešto ranije su članovi Tima za spašavanje iz ruševina Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika krenuli put Petrinje, gdje će se do večeri pridružiti kolegama u spašavanju unesrećenih i sanaciji terena.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Šibenski tim za spašavanje iz ruševina krenuo za nastradalu Petrinju