VIDEO Ribari ogorčeni snimili dokaz: "Riskiramo živote, pogledajte što u ogromnim količinama lovimo po Riječkom zaljevu!"

KRALJEVICA - Ribari iz Kraljevice i Rijeke pobunili su se ovih dana zbog sve češćeg neželjenog ulova u svoje mreže. Ne radi se o krivoj vrsti ribe, pa čak ni sve češćem otpadu kojeg nažalost love, već armiranom betonu! Od kud armirani beton nasred Riječkog zaljeva?

- Evo konačno i dokaza nekorektnosti prema koćarima Riječkog zaljeva. U ogromnim količinama armirani beton ispušten u more u više navrata. Do sad su svi ostajali bez saka sa sakupljenom ribom, dijelova mreža, pa čak i čitavih mreža.

Za sada nas Bog čuva i pravo je čudo da se nije neki brod prevrnuo i to samo zato što koćarimo s rukom na gasu motora.

Po nakupinama organizama je jasno vidljivo odakle je materijal izvađen, kao dokaz tvrdnjama o opasnosti u podmorju koje su nepropisno ispuštene iz maona (=teglenica za prijevoz teškog tereta, poput kamena, pijeska i/ili građevinskog otpada) - kazuje ribar iz Kraljevice koji je snimio ove kadrove.

- Nevere su učestale i samo je pitanje kad će se veće zlo dogoditi. Apeliram na ministarstva da istraže što se tu dogodilo i tko je odgovoran. Pretpostavljam da se na tom mjestu stvorio i divlji greben u smjeru Beloga - kaže i dodaje da će se ovih dana sastati ribari s ovog područja kako bi poduzeli sve da upozore na potrebu uklanjanja betonskog otpada s dna Riječkog zaljeva.

U videu detaljno pojašnjava što su ulovili i upozoravaju odgovorne da nešto poduzmu. Pogledajte ovo...

D.G.