RIJEČKA POLICIJA ZAUSTAVILA VOZAČA FERRARIJA: Autocestom do Zagreba raspalio 184 km/h

Prometna policija Policijske uprave primorsko-goranske  i ovog je vikenda na svojem području pojačano nadzirala promet na cestama kako bi smanjila broj prometnih prekršaja i spriječila pormetne nesreće, naročito one s najtežim posljedicama.

Rekordera u brzini ovoga su vikenda zaustavili policijski presretači na autocesti prema Zagrebu. 51-godišnjak je u subotu u 21.05 sati ulovljen kako bjesomučno stišće papučicu gasa svojeg Ferrarija zagrebačkih registracijskih oznaka, kojeg je vozio brzinom od 184 km/h na dijelu ceste na kojem postoji ograničenje brzine od 110 kilometara. Zbog počinjenja prekršaja izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije“ na rok od mjesec dana.

Tijekom kontrole zabilježeno je i osam prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, a rekorder po broju promila je 52-godišnja Riječanka koja je za volanom BMW-a riječkih registracijskih oznaka zaustavljena u subotu ou 22.35 sati. Vozačica je napuhala „zavidnih“ 2,96 promila, pa je zbog opasnosti da će nastaviti vožnju i tako ugrožavati sigurnost prometa zadržana u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Inače, ovog vikenda se na cestama PU Primorsko-goranske dogodilo 27 prometnih nesreća, a dvije su osobe lakše ozlijeđene.Tijekom vikenda  zabilježena su ukupno 164 prometna prekršaja: 44 prekršaja prekoračenja brzine, 18 nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet prekršaja korištenja mobitela u vožnji, jedno upravljanje vozilom prije stjecanja prava, tri upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te još 81 različiti prometni prekršaj.

M.B.