RIČETA ZA SREĆU KATIJE PULJIZEVIĆ Kreativan posao naše svestrane kuharice

Vrijeme pandemije nam je zasigurno svima velika prekretnica u životu. Neki su spoznali samog sebe, neki spoznali prave životne vrijednosti, neki postavljali nove granice. Svatko se sigurno pronašao u nečemu, a naša kuharica iz rubrike Recepti Dubrovačkog Primorja, Katija Puljizević, sviju viziju kreacija razvija i van kuhinje – u frizerskom salonu, gdje u posljednje vrijeme daje ono najbolje od sebe.

– Osobno, vrijeme pandemije je meni, koliko god da to grozno zvuči, donjelo najbolje od najboljeg – poručuje Katija Puljizević i pojašnjava:

– Zadnjih 15 godina, intezivnije se sa suprugom bavim turizmom, izdavajući nasu Villu Soline, te izmedju ostaloga nudimo  gostima istinske gastronomske užitke kojih se dugo i rado sjećaju. Bio je to svojevrsan bijeg iz svakidašnjice, jer sam do tad svo svoje vrijeme provodila u frizerskom salonu.

Foto: Osobni album

Turizam kao krhka grana

Na pitanje kako je moguće uskladiti ta dva ili tri posla, odgovara:

– Moram reći da je bilo godina kada nimalo nije bilo lako “uskladiti” svoje klijente iz salona i želje naših gostiju. Trudila sam se zadrzati i raditi svoj posao kojeg volim i svoj hobi. Bilo je momenata kada bi umorna od svega, poželjela rezati svoje obaveze. Kako ugasiti u sebi jednu od ljubavi ?!

Foto: Osobni album

Ustrajala sam tako godinama, a danas kad se okrenem iza sebe vidim da nisam pogriješila – kazuje Katija.

– Pandemija nam je donijela turističku stagnaciju te nam svima pokazala koliko je turizam krhka grana – poručuje i otkriva da gore nabrojano zapravo nije ni blizu onog što još radi!

Foto: Osobni album

– Meni su zadnje dvije poslovne godine bile možda najbolje u životu. Pokrenula sam Obiteljsko Poljoprivredno Gospodarstvo PašetaTaste Dalmatia, postala sam kolumnistica Morskog HR, pišem ričete naseg kraja , potpisala sam ugovor s Libertas TV i zajedno snimamo gastro emisiju Pjatance i ono sto me čini posebno sretnom jes činjenica da sam od mog malog salona , stvorila jednu posebnu organsku priču – govori Katija.

Prvi organski salon u Dubrovniku

– Prije 6 godina , preuzela sam organski koncept  i preslikala ga u Dubrovnik. Bio je to prvi organski salon u Dubrovniku. Vremenom, poželi se čovjek promjene, pa sam tako odlučila otvoriti veći salon u kojem će se svaka žena osjećati lijepo. Možda je  razlog tome i vrijeme pandemije kad sam se u potpunosti mogla posvetitit samo salonu i kosi – kaže Katija.

– U našem salonu Frizerskom Studio Look – organic look, koristimo preparate pogodne za trudnice i alergičare, radimo detoksikaciju vlasišta i kose te smo našim klijentima uvijek na raspolaganju za sve savjete. Pratimo trendove ,organskom  bojom i njegom čuvamo Vas  i Vaše zdravlje – kaže Katija i dodaje:

– Nije to tipičan frizerski salon, to je jedna topla organska oaza za kosu, gdje svaka žena moze popiti čaj, kavu, dobiti savjet, osjećati se ugodno, okružena zelenilom i cvijećem. Može povesti i svog mališana jer imsmo kutak i za njega. Ono što ga čini posebnim je to sto u njemu nećete naći žutu štampu.

Na policama salona možete pronaći razne kuharice, mediteranske, vegeterijanske, pa i svjetske kuhinje. Tu se mogu naći kuharice od Veljka Barbierija, Dike Marjanović, Davida Skoka, Mate Jankovica,Jamie Olivera, Nigella Lawson…

Rado ustupam i svoje ričete i sretna sam što sam uspjela u životu spojiti ove svoje dvije velike ljubavi, gastro i beauty svijet. Tko zna, možda jednom i moja kuharica osvane na polici salona ?! – zaključuje Katija koja je perfekcionist u svakom od ovih poslova koje radi, pa se s pravom pitamo – kako to stiže?

Prev 1of12 Next

Svratite li u dubrovački kraj, trebate li odmor ili pak novu frizuru, želite li pojesti nešto originalno, tradicionalno i domaće ili pak pomoći u poljoprivrednom gospodarstvu s predivnim pogledom i mediteranskim mirisima? Sad znate gdje ćete!

Jurica Gašpar