Ribarski brod u Murterskom moru pokosila jahta, poginula osoba na ribarici, jahta potonula!

Teška pomorska nesreća dogodila se večeras u Murterskom moru, na poziciji između otoka Vrgade i Kornata. Prema prvim informacijama koje su nam potvrđene, no zasad još uvijek neslužbeno, ima teško nastradalih te je jedna osoba s ribarskog broda poginula.

Morskom HR je potvrđeno da je manja jahta (15-ak m duljine) naletjela na ribarsko plovilo, a brod za traganje i spašavanje Šibenik, iz šibenske lučke kapetanije doplovio je na mjesto havarije.  

Prema izjavama svjedoka, jahta se u punoj brzini zabila i popela na ribarski brod, gdje se nalazio kuhar koji je na mjestu poginuo.

Mjesto havarije i nastradala ribarica u crvenom krugu - Foto: Čitatelj

Radi se o ribarskom brodu Mašun iz Tkona, a zasad neimenovana  jahta je od siline udara odmah potonula.

U blizini je bila jahta Novela pod malteškom zastavom i oni su, prema informacijama koje imamo, prvi priskočili u pomoć.

Na mjestu havarije stigli su ribarski brodovi Hobos i Kun, čije su posade pomogle izvući havarirane ljude iz mora, a sada im se pridružio i brod Šibenik.

Foto: Šibenik

Doznajemo da od ostalih članova posada havariranih brodova nema teže ozlijeđenih osoba, no svi su u velikom šoku.

Havarirana ribarica, kako doznajemo, nije potonula, a brod Šibenik je u ovim trenucima tegli prema Murteru, gdje će biti obavljen očevid.

U ime redakcije portala Morski HR, želimo izraziti iskrenu sućut obitelji i kolegama nastradalog ribara.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

FOTO Donosimo fotografije s mjesta havarije ribarice i jahte
Jedna je osoba poginula na ribarskom brodu Mašun iz Tkona u strašnom naletu zasad još uvijek nepoznate jahte koja je na licu mjesta potonula večeras u Murterskom moru. Kako doznaje Morski HR, na licu mjesta poginuo je kuhar koji je u trenutku naleta jahte bio u brodskoj kuhinji. Upravo je