Ribar iz Pirovca uhvatio je lignju za pamćenje!

Ante Grgas iz Pirovca odlučio je samo malo uživati u zalasku sunca i usput probati "na rapalu" pa što bude - a bilo je puno više nego što je očekivao!

- Od pribora sam imao spinnerski štap. Upredenica je bila tanka, 0.10 milimetara, a na kraju je bila Rapala 9, u dekoru Fire Tiger, FT. Pustio sam panulu tridesetak metara iz barke i polako vozio brzinom oko 2 milje.

Tu gdje sam lovio teren je plitak, možda oko pet metara tako da sam stalno bio na oprezu.I kao što obično biva u smiraj dana, u zadnjoj zraki sam uspio uloviti prvu lignju, ništa posebno veliku, prosječnu, ali mi je ona pobudila nadu. I prije nego se smračilo dobio sam još jednu takvu.Već mi je to bilo dosta ali sam rekao sebi da ću produžiti još malo u noć jer je more bilo baš savršeno za panulu. A onda, kad je već pao mrak, rola je zasvirala, ali onako muški, bez zastoja. To je Rapala, nema joj premca.

Usporio sam i počeo privlačiti lignju koja je pružala popriličan otpor.Borba je malo potrajala jer nisam htio ništa forsirati. I kad sam je dovukao imao sam što i vidjeti. Ovakve se rakete i ne love baš često - rekao je Ante za Zadarski list.

Nakon ovakvog ulova, okrenuo se i pravac kući!

J.T.