Režije u Rijeci više se neće plaćati Ri-stanu. Što to znači za građane?

RIJEKA - Naplata troškova stanovanja u Rijeci od veljače, s privatne tvrtke Ri-Stan, prelazi u tvrtku Poslovni sustavi, koja je u potpunom vlasništvu Grada Rijeke

- Objedinjena naplata svih troškova stanovanja, odnosno zajednički račun svih usluga riječkih komunalnih društava za pojedino kućanstvo dosad se dodjeljivala putem postupka javne nabave. Tako je tvrtka Ri-Stan taj posao obavljala protekle četiri godine na temelju ugovora s Gradom Rijeka. To razdoblje istječe 31. siječnja, a objedinjenu naplatu preuzimaju Poslovni sustavi te se više neće provoditi postupak javne nabave - rekao je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Hoće li ovo značiti puno promjena po građane?

Izgleda da neće jer računi će se i dalje moći platiti na postojećim šalterskim lokacijama, na web portalu Rijeka City Card, bez naknade, korištenjem debitnih i kreditnih kartica, putem internet banking sustava, u poštanskim uredima Hrvatske pošte, poslovnicama FINE i banaka te na prodajnim mjestima koja pružaju uslugu plaćanja uplatnica s 2D bar kodom, donosi Index.

Poslovni sustavi preuzimaju i naplatu nepodmirenih potraživanja po dosad izdanim računima Ri-Stana. Predviđeno je da 20 od 24 zaposlenika tvrtke Ri-Stan prijeđe u tvrtku Poslovni sustavi, kako bi obavljali poslove naplate.

J.T.